Hvordan finder du inspiration til dit nye køkken?

Både renovering af et eksisterende køkken og et helt nyt køkken er to store beslutninger. Det kan nogle gange være vanskeligt blot at finde ud af, hvor man skal starte. Vi kan tilbyde dig en virkelig detaljeret og praktisk vejledning her, men hvad hvis du blot har brug for lidt inspiration?

Det sværeste kan nogle gange være at finde ud af præcist, hvad du vil. Vi guider dig gennem nogle af de elementer, du skal overveje, når du planlægger dit nye drømmekøkken. Alle projekter skal starte et sted, og når det drejer sig om et nyt køkken, er den bedste løsning nok en skøn blanding af drømme og praktiske overvejelser.

Hvad skal dit nye køkken kunne?

Næste gang du tilbereder en hurtig frokost eller en treretters menu eller blot kommer hjem fra arbejde og lægger tasken på køkkenbordet, skal du prøve at stille dig selv følgende spørgsmål: Er der noget, der mangler? Leder du desperat efter plads til den skål, du har i hænderne? Eller er du ved at være godt træt af alle kogebøgerne, som hele tiden vælter ned hylden? Måske føler du, at du har plads nok, men bare har fået nok af at se på dine forældede skabe?

Overvej, om køkkenet opfylder dine behov, og hvis ikke ... hvad mangler der? Både i forhold til madlavning og opbevaring og dagligdagen i køkkenet.

PRATO black

49.604,-

Er køkkenet ”bare” et køkken – eller kunne du tænke dig en lille lektie- eller arbejdskrog, hvor du kan sidde med computeren, eller måske et større bord, så der er plads til flere i køkkenet? Dine behov, ønsker og drømme er afgørende for, hvilken type køkken du skal vælge, og i sidste ende, hvordan dit køkken skal designes.

Køkkenets størrelse og faste praktiske installationer (som vand og el) sætter nogle naturlige begrænsninger. I et lejlighedskøkken kan det f.eks. være mest hensigtsmæssigt at udnytte rummet optimalt og overveje gulv til loft-skabe og anden smart udnyttelse af pladsen. I et stort køkken er det måske vigtigere, at elementerne går op i en højere enhed og skaber et rum med optimal bevægelse og flow.

Kvik tip: Start med det eksisterende køkken. Tag udgangspunkt i det, du allerede har, og beslut, hvad du ønsker at bevare, og hvad der er overflødigt.

Hvilken rolle spiller køkkenet i din hverdag, og hvordan bruger du det?

Hvad fungerer godt, og hvad kunne være anderledes og bedre?

CIMA light oak

79.998,-

CIMA light oak

Sort køkken med køkkenø og farvede sorte fronter

MANO dark grey

88.894,-

MANO dark grey

Hvidt rustikt køkken med indbygningsovn og hvide fronter

MANO white

Indhent inspiration og idéer

Undersøg markedet grundigt, inden du beslutter dig for et nyt køkken. Det er vigtigt, at du har et fuldstændigt overblik over, hvad der findes på markedet, så du ikke blot kan få en idé om, hvad du ønsker, men også undgår at blive skuffet, hvis du ikke kan få præcist det, du vil have!

Gå ind i butikken, tal med eksperter, og indhent kataloger for at danne dig et indtryk af, hvilke former for indretning, design og materialer der findes. Læs blogge, magasiner og naturligvis opslag på sociale medier for at se aktuelle trends og få inspiration til, hvad du kan lide og ikke lide. Tjek også relevante hashtags – #kitcheninspiration #kvikkitchen #kitchengoals på Instagram har tusindvis af lækre billeder fra kunder som dig selv. Find ud af, hvad du synes rigtig godt om, og hvad der slet ikke fungerer for dig, så du kan begynde at indsnævre, hvad du rent faktisk ønsker! Et andet godt sted at starte er vores Pinterest, som vi har spækket med masser af inspiration.

Start med et layout

Nu, hvor du har overvejet, hvordan du rent faktisk bruger dit køkken, og har fået en smule inspiration, er det tid til at visualisere dine drømme.

Det er her, vores køkkeneksperter kommer ind i billedet. Sammen udarbejder vi et 3D-design, som viser, hvordan det færdige køkken kommer til at se ud! Det gør det meget nemmere for dig at forestille dig, hvordan køkkenet kommer til at se ud i det eksisterende rum, og det giver dig et godt overblik over, hvilke stilarter der fungerer godt i rummet, og hvilke der ikke gør, så din fantasi bliver hjulpet lidt på vej.

Overvej, om køkkenet skal være et selvstændigt rum eller en del af et køkkenalrum eller vores klassiske SamtaleKøkken®.

Hvis køkkenet er integreret med et andet rum, er vores XL-skabe med 15 % mere opbevaringsplads end et standardskab et rigtig godt valg. Vores XXL-skabe er endnu større, selvom det ikke er noget, man umiddelbart lægger mærke til. 

SamtaleKøkken® – gør det til dit helt eget.

Magien i et SamtaleKøkken® handler ikke om specifikke mål eller layouts, men om, hvordan du bruger det og gør det levende. Det er den hjertelige latter, der genlyder fra væggene under familiemiddagen, den beroligende stilhed over en snack efter sengetid, den fælles forventning til kagen, der hæver i ovnen, og den hemmelighedsfulde hvisken over en kop te inden sengetid. Alle køkkener kan være et SamtaleKøkken®, uanset om I blot er et par eller en sprudlende familie.

Det er jeres historier, fælles oplevelser og dyrebare minder, der gør det levende. Så inviter glæden, samtalen og samværet indenfor – og oplev, hvordan køkkenet forvandles til hjertet i dit hjem med et ægte SamtaleKøkken®.

Læs mere om SamtaleKøkken®

PAVIA pure grey

69.925,-

VEDA TOUCH green

VEDA white

Husk at prioritere funktionalitet

Så snart du har fået styr på, hvad dit køkken skal kunne, er det tid til at fokusere på funktionalitet og indretning. Det er vigtigt, at både funktionalitet og indretning opfylder dine daglige behov i køkkenet.

Hvem skal bruge køkkenet? Er det kun dig selv og andre voksne? Eller er der små størrelser, som helst ikke skal kunne få fingre i dit fine porcelæn? Hvis der er børn i familien, skal de så selv kunne nå deres kopper og skåle og anden service? Har du store hunde i familien, som måske nemt kan nå højere op, end man forestiller sig, så det er en god idé med et højt køkkenbord? Endelig skal du overveje familiens størrelse og om, der er tilstrækkelig plads til jer alle sammen!

Eksempler på køkkendesign

Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

61.906,-

OMBRA green