Få styr på din opbevaring – og få dit køkken til at brillere

Mon ikke du har prøvet det? At mærke den fantastiske følelse, der opstår, når man står i et køkken, hvor alt er så velorganiseret, at køkkenet næsten taler til dig og fortæller dig, at du skal gå i gang med den lækre middag, som tager mindre end ti minutter at lave.

Noget af det er en naturlig følge af dansk design, fordi det altid er fokuseret på funktionalitet og integrerede løsninger – lige der, hvor du har mest brug for dem.

Men at planlægge dit drømmekøkken handler om at indrette det efter din families størrelse, køkkenaktivitet og rummets layout. 

Du kan selvfølgelig altid få eksperthjælp fra en af vores Kvik-køkkenkonsulenter, men lad os sætte gang i idéerne ved at tage et kig på hovedprincipperne og noget grundlæggende køkkenvidenskab og måske også noget indretningsinspiration.

Brug de fem arbejdszoner i din indretning

Det er overraskende nemt at følge din visuelle inspiration, når du planlægger dit projekt i et Kvik-showroom, men faktisk foreslår vi også at benytte lidt videnskab. Hos Kvik har vi lavet en videnskabelig undersøgelse af 500 familier, hvor vi kortlagde deres bevægelsesmønstre og aktiviteter i køkkenet. Det vigtigste resultat heraf er de fem arbejdszoner, og vi anbefaler dig virkelig at læse om dem. De guider dig gennem så mange interessante oplysninger om de elementer, der er nødvendige for et velorganiseret køkken. Men her er en hurtig opsummering:

Indretningsprincippet

Alle køkkener – store som små – er fulde af liv og arbejde. Næsten alle slags socialt liv og hovedsageligt én type arbejde: køkkenarbejde. Det sociale liv har en tendens til at sprede sig og fylde alt, men køkkenarbejde har en naturlig progression: en proces, der går igennem fem faser. I et almindeligt køkken skaber dette stress under morgenmad, frokost og aftensmad, men det velorganiserede køkken balancerer de to sider ved at dedikere fem arbejdsstationer eller -zoner til hvert sit trin. Arbejdszonerne forstyrrer ikke hinanden, og resultatet – f.eks. aftensmaden – er sikret, og resten af rummet frigøres til det sociale liv. Og dét er et SamtaleKøkken®.

Opbyg bæredygtige vaner -

- mens dine køkkenplaner stadig er nye

Med dit nye Kvik køkken har du en unik mulighed for at indrette din affaldshåndtering efter netop den prioritering, den har brug for, så sortering og tømning af affald er både ubesværet og problemfrit – og klar til at understøtte bæredygtighedstiltagene i dit lokalområde.

Sortering er for alle

Hver af de fem arbejdsprocesser i køkkenet kan generere affald – og sortering er kun effektiv, når det er let. Så vi foreslår, at køkkenet har ét sorteringsområde, der både er godt rustet til flere affaldskategorier og er placeret, så der er nem adgang for alle – måske mellem de to zoner, der genererer mest affald: rengøringszonen og forberedelseszonen.

Du kan se alle Kviks affaldssystemer her og få mere inspiration i vores guide til affaldssortering i dit køkken. 

- med systemer, der siger farvel på en pæn måde

Affaldssortering som en professionel

… er lig med optimal plads til hver affaldskategori. Med Kviks modulopbyggede affaldssystem kan du indrette din skuffe som en genbrugsstation.

ReCollector – integreret og diskret

... og en elegant måde at eskortere dit affald hele vejen til containeren i gården

Et dedikeret skab til affald

Affaldssystemer kan integreres i vaskeskabe eller have et dedikeret skab til sig selv – hvad end der passer til dine behov.

At indrette betyder at give tingene et godt sted at være

Det betyder noget, hvor du opbevarer ting, for du vil gerne have dem tæt på de processer, du bruger dem til. Men det betyder også noget, hvordan du opbevarer dem – hvordan opbevaringen ser ud, og det at du nyder synet, hver gang du rækker ud for at tage din yndlingsting eller sætte den på plads. Vælg skabe, som du og din familie kan lide, og som inviterer dig til at åbne dem. Så vil de blende smukt ind i din hverdag.

"Ekstra opbevaring" – men på en moderigtig måde

"Spisekammer" lyder måske lidt gammeldags, men selv moderne familier har mange ting og dagligvarer, der ikke hører til i de normale opbevaringskategorier: ikke i køleskabet eller fryseren, heller ikke på krydderihylden eller i et skab. Et spisekammer er en perfekt og rummelig løsning, og det er muligt at bygge et i forskellige køkkendesign – med hjælp fra en af vores Kvik-køkkenkonsulenter. 

Hold det tørre tørt og dine krydderier tæt på

Indret dit køkken, så det passer til din livsstil. Præcis hvilken stil er op til dig, men dette Tandem udtrækssystem er et eksempel på, hvordan vi kan opgradere din "tilberedningszone" med et arsenal af smagsvåben.

Så når opskriften siger "smag til", behøver du ikke nøjes med salt og peber. Vælg mellem alle dine yndlingskrydderier og -smagsgivere – mens gryderne buldrer – og stil dem så tilbage på plads.

XXL giver dig mulighed for at indrette efter fremtiden

Én ting er sikkert – din husstand vil udvikle sig i løbet af dit nye køkkens levetid. Og da det er umuligt at forudsige denne udvikling, skal du forberede din opbevaringsstrategi.

Indret dit køkken til de næste 20 år

Opbevaring får en helt ny dimension, hvis du vælger XXL til dit nye køkken. Du kan have skuffer så rummelige, at de har skuffer inde i sig, så det er virkelig kun din fantasi og dine fremtidige familiebehov, der sætter grænserne for, hvad du kan bruge dem til. Du kan læse mere om XXL-designkonceptet her.

Køkkenopbevaring – en glemt kunst

En intelligent køkkenopbevaringsplan efterlader dig med flere spørgsmål

  • Behovet for langtidsopbevaring i forhold til korttidsopbevaring
  • Tørre fødevarer i forhold til friske råvarer
  • Gryder og pander i forhold til takeaway eller en mikrobølgeovn

There are no rules of what a family your size will be storing in the kitchen - but clearly it depends on the cooking habits and kitchen dreams you have. Some food styles depend heavily on fresh, perhaps organic produce, others need to store a month of rices or grains. Some families shop big and keep stock, others follow today's inspiration.

Storing vs storing away

You can be sure, that with a Kvik kitchen, every cubic centimetre that is not used for appliances can be used for storing. But in general, the kitchen is too busy a place to store supplies away long term. Your stored items should be available to you in an instant. The days of forgotten pots in the back of old cabinets should be long gone

We suggest, you plan by looking at your preferences of today, but think a head. For this reason, Kvik kitchens are spacious and modular on the inside to meet your future needs. 

Hver centimeter kan bruges til opbevaring

Slip det lodrette potentiale løs

og hold det fri for køkkenets mados

Udnyt al opbevaringsplads

- lad selv det dybeste hjørne komme i brug

Hold opbevaringspladsen tilgængelig

Du har ikke brug for hylder på væggene

Optimer opbevaring i skuffer

... ved at vælge det indretningssystem, der passer dig i dag – og omorganisere det næste år!

Skuffer