Find den perfekte køkkenø

PRATO black

49.604,-

For mange er en køkkenø selve indbegrebet af et SamtaleKøkken® – og essensen af et drømmekøkken. Med den rigtige plads skaber en køkkenø en åben indretning, som kan danne ramme om sociale sammenkomster og mange gode timer i køkkenet. På den måde bliver køkkenet omdrejningspunkt for mere end blot madlavning og måltider.Men hvordan finder du den perfekte køkkenø til dig og din bolig? Vi guider dig igennem de forskellige overvejelser og muligheder, så du får den køkkenø, der passer perfekt til dig.

Saml familie og venner rundt om køkkenøen, og få ekstra plads til madlavning og opbevaring.

Der skal være god plads til alle og tilstrækkelig plads til at åbne skuffer og låger. Derfor anbefaler vi, at der er en afstand på mindst 90 cm hele vejen rundt om køkkenøen. Hvis pladsen ikke er noget problem, kan du have op til 110 cm.

Hvis du har for lidt plads til en køkkenø eller kogeø, risikerer du, at den generer arbejds- og bevægelsesfriheden i køkkenet. Hvis øen er for stor, kan den også få køkkenet til at virke mindre.

Hvad er formålet med din køkkenø?

Skal den være praktisk og funktionel eller smuk og elegant – eller måske en kombination? Skal den have en vask? Kogeplade? Opvaskemaskine? Skal man kunne sidde rundt om den?

Det er vigtigt at beslutte, hvilke formål din nye køkkenø skal udfylde – ud over mere arbejdsplads og opbevaring. Hvis den primært skal fungere som samlingssted for familie og venner, er der ikke nødvendigvis behov for en integreret vask eller kogeplade. Hvis du derimod ønsker, at køkkenøen skal være en forlængelse af selve køkkenet, er det en god idé at flytte vasken eller kogepladen eller begge dele over på øen.

VEDA Touch pure grey dark oak

85.969,-

Husk ventilation

Ventilation er nødvendig til at fjerne røg og damp i køkkenet. Så husk at overveje, hvilken model der er bedst, når du planlægger din køkkenø. Der findes mange kogeplader på markedet i dag med indbygget ventilation. Din køkkenekspert gennemgår alle mulighederne med dig og hjælper dig med at finde ud af, hvad der bedst opfylder din vision.

Hvor skal vasken placeres?

Køkkenøen er et oplagt sted til kogepladen eller vasken eller begge dele, hvis du har plads til det. Det giver dig masser af arbejdsplads og praktisk udsyn over resten af rummet. Det gør det samtidig muligt at kombinere madlavningen med hyggeligt samvær.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der typisk er omkostninger forbundet med at flytte vand- og elinstallationer. Hvis det eksisterende køkken ikke har en køkkenø med vand og/eller elektricitet, har du brug for fagfolk til at flytte installationerne. Glem ikke at tage højde for dette i budgettet. Hvis du kun har et begrænset budget til rådighed, kan det være en idé kun at bruge køkkenøen til socialt samvær. 

White kitchen worktop with cakes cups

Vi anbefaler, at der er et frit område på mindst 40 cm på begge sider af kogepladen. Du har brug for plads til dine køkkenredskaber, olivenolien, salt og peber, så husk at tænke det ind i løsningen. 

Hvis du vælger at integrere køkkenvasken i din køkkenø, skal opvaskemaskinen være lige i nærheden. På den måde kan du skylle og fylde direkte i opvaskemaskinen i en kontinuerlig bevægelse. Sørg for, at der er rigelig arbejdsplads rundt om vasken. 

 

Et socialt samlingspunkt

Lyt til børnene fortælle om dagens oplevelser i skolen, mens de får lektierne fra hånden, og du forbereder kartoflerne til familiens aftensmad. Eller lyt til gæsternes ferieminder med et glas vin i hånden og bøfferne sydende på panden, mens tankerne kredser om din egen kommende ferie. Eller måske har du brug for et sted, hvor du kan snuppe en hurtig frokost på en travl hjemmearbejdsdag.

Synes du, det lyder godt, så er en køkkenø med siddepladser den rigtige løsning. Vælg en let hævet barløsning eller en bordplade, som går ud over kanterne.

Det er også en god idé at overveje, om du har brug for en plads, hvor du kan sidde og spise din mad, og hvor mange siddepladser du rent faktisk har brug for.

Hvidt køkken med køkkenø og en bordplade af massivt træ

MANO hvid

92.505,-

SamtaleKøkken® – gør det til dit helt eget.

Magien i et SamtaleKøkken® handler ikke om specifikke mål eller layouts, men om, hvordan du bruger det og gør det levende. Det er den hjertelige latter, der genlyder fra væggene under familiemiddagen, den beroligende stilhed over en snack efter sengetid, den fælles forventning til kagen, der hæver i ovnen, og den hemmelighedsfulde hvisken over en kop te inden sengetid. Alle køkkener kan være et SamtaleKøkken®, uanset om I blot er et par eller en sprudlende familie.

Det er jeres historier, fælles oplevelser og dyrebare minder, der gør det levende. Så inviter glæden, samtalen og samværet indenfor – og oplev, hvordan køkkenet forvandles til hjertet i dit hjem med et ægte SamtaleKøkken®.

Læs mere om SamtaleKøkken®

AVOLIA clay

69.227,-

Alle vores køkkener kan have en køkkenø

Design