Granitbordplader

Skal det være lyst og poleret eller mørkt og mat? Granit kommer i mange udtryk, og hos Kvik kan du få en fed granitbordplade til ethvert køkken. Granit er fra naturens hånd både et smukt og slidstærkt materiale som du vil nyde at se på og glæde dig over at arbejde ved i mange år. De naturlige farvestrukturer i granitten giver den sit helt eget udtryk – og dermed også køkkenet. Du vil nok opleve, at denne type stenbordplade vil få en del opmærksomhed i dit nye køkken. Se vores store udvalg af granitbordplader her.
Hvidt rustikt køkken med indbygningsovn og hvide fronter

Hvad er granit

Granit er et naturmateriale, som har unikke farver og mønstre. Det er udvundet fra jordskorpen, hvor det bliver skåret ud i store blokke, som efterfølgende bliver tilpasset til bordpladestørrelse. Herefter får den rå bordplade kantslibninger og overfladebehandlinger – og kan tilpasses med detaljer og afslutninger. Da granit er et naturmateriale, kan du forvente at få en bordplade med sit helt eget look, fordi mønstrene i stenen er naturskabte og unikke for netop din bordplade.

Fordele ved granit

  • Robust og slidstærk
  • Råt, organisk udtryk
  • Holdbar i årtier

Rengørring af granit

En bordplade i granit er let at vedligeholde – du skal bare tørre bordpladen af med en opvredet karklud en gang om dagen, så du undgår, at den får skjolder fra væske og madrester. Er snavset mere genstridigt, end hvad en gang vand og knofedt kan klare, tåler granit også mere hårdføre rengøringsprodukter, så længe de ikke er for sure (lav PH-værdi) eller indeholder blegemiddel.

Selvom om granit er et meget robust materiale, bør du bruge et skæreunderlag, når du snitter grøntsager og andet. Ellers kan du skade dine knive – og bordpladen vil også miste sin glans, samtidig med at risikoen for pletter forøges.

Granit er meget varmefast, men vi anbefaler, at du bruger bordskåner til varme fade – så er du også sikker på, at bordpladen ikke tager skade af fadene og grydernes ru bund.

For at undgå, at bordpladen suger væske og får pletter, bør du imprægnere din bordplade. Har du en lys bordplade er imprægnering en gang om året nok – og ved mørke bordplader kan du nøjes med en behandling hvert andet år.

Få flere tips til rengøring af køkkenet her