Sådan gør du dit køkken rent

Vi har masser af gode råd til optimal køkken rengøring og vedligeholdelse.

Rengøring af køkkenet er en af de opgaver, man bare er nødt til at udføre. Det er ikke særligt sjovt, men det er altid dejligt bagefter, når du kan stå og betragte de skinnende rene overflader. Og du kan gøre det lidt sjovere ved at skrue op musikken, inden du kaster dig over opgaven. Her er vores bedste tips til et rent, ryddeligt og velholdt køkken. Valget af musik er op til dig. Men hvis du ikke ved, hvad du skal lytte til, kan vi anbefale denne playliste sammensat af The Kitchn. 

Tænk over dit valg af overflader

Det er en god idé at tænke over rengøringen allerede, når du vælger dit køkken. Hvis du er typen, der ikke ønsker at bruge masser af tid på rengøring, skal du sørge for at vælge materialer, der modstår fingeraftryk og pletter, og som kræver minimal vedligeholdelse.

Laminat og komposit gør rengøringen lettere. Det skyldes, at fedtede fingeraftryk og pletter let kan fjernes med en våd klud. Samtidig er ridser eller pletter mindre synlige på en bordplade, der har lidt struktur i overfladen.

Forlæng levetiden på dit køkken

Beskyt overfladerne i dit køkken med rengøringsmidler, der ikke er for skrappe.

Brug milde, syrebaserede produkter mod kalk i området omkring køkkenvasken. Brug blide sæbeprodukter mod fedt og proteiner ved rengøring af køkkenlåger, bordplader og greb.

Brug en blød bomulds- eller mikrofiberklud til at holde overfladerne rene og undgå ridser.

Green fronts with integrated handles and a wooden worktop

Gør køkkenrengøringen let

Vi har udviklet en serie af rengøringsprodukter, der gør vedligeholdelse og pleje af dit køkken til en leg. Serien indeholder olier og poleringsmidler samt rengøringsmidler til forskellige overflader. Produkterne rengør og beskytter dit køkken, så du bevarer materialernes smukke udseende og funktionalitet. Du kan finde produkterne i en Kvik butik tæt på dig. 

Find din lokale Kvik butik her