Keramikbordplader

En keramikbordplade er den mest robuste og modstandsdygtige bordplade, du kan finde. Faktisk er keramikbordplader hårdere end granit – hvilket betyder, at de er mere modstandsdygtig overfor pletter og ridser. Med keramik får du med andre ord en bordplade, som er perfekt til den aktive kok, små pilfingre og hele familien. Sort, hvidt eller gråt? Hos Kvik kommer keramikbordplader i et væld af farver, som passer til ethvert køkken – hvad enten det er et moderne, retro eller måske et klassisk landkøkken, skal vi nok finde den rigtige keramiske bordplade til dit køkken.

Hvad er keramik?

I modsætning til alle andre organiske materialer, som træ, marmor og granit, er keramik ikke et fast materiale, der bliver bearbejdet og skåret til. Det er en blød masse, der bliver mikset sammen af forskellige materialer, som gør den modstandsdygtig. Derefter bliver massen bagt ved 1200 grader. Og til sidst får du den mest robuste bordplade, du kan finde.

Fordele ved keramik

  • Modstandsdygtig for ridser
  • Varmeresistent
  • Misfarves ikke af høj varme
  • Let af rengøre og vedligeholde

Vidste du, at keramik både er et miljøvenligt og et bæredygtigt materiale? Det bliver nemlig produceret af genanvendte naturmaterialer som sand, ler, feldspat og naturlige farvepigmenter. Dermed kan en keramikbordplade faktisk mindske dit klimaaftryk.

Rengøringsvejledning

En keramisk bordplade er nem at rengøre og vedligeholde – du kan ofte nøjes med at tørre bordpladen af med en mikrofiberklud efter brug. Hvis du synes, at din bordplade skal have en større omgang, kan du klare rengøringen med et rengøringsmiddel med en pH-værdi på 4-6 eller 8-10. Undgå dog rengøringsmidler, som er meget sure eller indeholder blegemidler. Fordi materialet keramik er helt tæt, behøver du ikke imprægnere bordpladen.