Vejledning om design af små køkkener

Hvordan kan du få mest muligt ud af dit køkken, hvis pladsen er begrænset? Et lille køkken er ikke nødvendigvis ensbetydende med små og overfyldte skabe og skuffer – selvom du kun har få kvadratmeter at gøre godt med, kan du sagtens få plads til meget mere end et tekøkken. Der er meget, du kan gøre for at få plads til al servicen og køkkenmaskinerne i dit lille køkken. Her får du gode råd om, hvordan du udnytter pladsen i et lille køkken optimalt.

Et godt køkken er et køkken, som opfylder dine personlige ønsker og behov. Vi har alle meget forskellige holdninger til, hvilke funktioner et køkken skal udfylde både i forhold til praktisk brug og æstetik. Det er vigtigt, at du nøje overvejer dine ønsker til dit nye køkken, og om det er muligt at opfylde dem i det rum, du har til rådighed. Måske har du brug for ekstra bordplads til forberedelse af grøntsager, kød og bagværk? Eller foretrækker du mindre bordplads til fordel for et lille spisehjørne? Du skal blot overveje, hvad der er vigtigst for dig i dit nye køkken.

Fem spørgsmål, du skal overveje

1. Hvad synes du godt om/mindre godt om i dit eksisterende køkken?

2. Skal køkkenet udelukkende tilpasses dine behov, eller skal køkkenet også bruges af andre?

3. Skal der være en spiseplads? Eller foretrækker du at have ekstra bordplads?

4. Hvilken stil skal køkkenet have – og passer stilen til resten af boligen?

5. Har du tilstrækkelig plads og økonomi til at føre dine drømme ud i livet?

MILK white

21.021,-

Skab rum med farver

Hvis pladsen i dit køkken er begrænset, kan du bruge farve til at give det et mere rummeligt udtryk. Der er meget, du kan gøre, for at skabe en illusion om, at rummet er større, end det rent faktisk er.

Overvej dit farvevalg, når du skal indrette dit nye køkken. Hvis du kun har få kvadratmeter plads, kan det være fristende udelukkende at vælge lyse og hvide farver, men ved at bruge en blanding af både mørke og lyse nuancer kan du fremhæve de lyse elementer og skabe et dynamisk udtryk.

PAVIA white

33.487,-

Udnyt pladsen klogt

VEDA green

19.823,-

Drømmer du om et SamtaleKøkken®, men er pladsen en udfordring? Vores SamtaleKøkken® er ikke kun til store rum. Hvis køkkenet eksempelvis ligger i forlængelse af stuen, kan et SamtaleKøkken® være en oplagt løsning. Så du kan hygge dig med resten af familien og vennerne, mens du tilbereder aftenens middag.

Vores SamtaleKøkken® til små rum

Designs