Guide til et U-formet køkken

Et U-formet køkken har form som en hestesko med skabe og bordplader på tre sider og en åben side der, hvor man går ind. Det er en form, som passer godt til både store og små køkkener.

Hvad er fordelene?

Du har måske hørt om arbejdstrekanten i forbindelse med planlægningen af dit køkken? Det U-formede køkken er et perfekt eksempel på en harmonisk arbejdstrekant. Trekanten i et køkken vil sige, at køleskabet, ovnen/komfuret og vasken skal være inden for nem rækkevidde, hvilket netop er tilfældet i et U-formet køkken. Det er en kæmpe fordel, når du skal lave mad i køkkenet. 

 

Layoutet og den store bordplads betyder også, at I nemt kan være flere i køkkenet uden at gå i vejen for hinanden. Det er generelt et utrolig brugervenligt køkken med et stort skabs- og opbevaringsområde kombineret med god bordplads. 

Hvad skal du have med i overvejelserne?

Rummets størrelse kan ændre oplevelsen af denne type køkken. Hvis gulvarealet er for stort, kan arbejdstrekanten pludselig også blive for stor og blive en ulempe snarere end en fordel. Tilsvarende kan pladsen føles trang, hvis gulvarealet er for lille.

 

Du bør også overveje, hvordan du maksimerer pladsen i de to nederste hjørneskabe – de kan være vanskelige at få adgang til! Overvej at købe et turntable til dit køkken eller en karusselløsning for at udnytte pladsen optimalt. 

Er det muligt at tilpasse et U-formet køkken?

Absolut. Denne køkkentype er særdeles nem at tilpasse. Den mest almindelige form for tilpasning er at tilføje et morgenmadsområde. Det giver ikke blot ekstra opbevarings- og bordplads, men kan også skabe en hyggelig stemning og det perfekte sted til hurtige måltider. Hvis du har et stort vinduesparti, kan det også fungere som fokuspunkt i enden af køkkenet med masser af lys og en dejlig udsigt, mens du klarer opvasken. Det er stort set kun fantasien, som sætter grænser. Se også vores Instagram-side, og bliv inspireret af andres idéer til det perfekte U-formede køkken.

Se vores Instagram

Sådan maksimerer du pladsen

Hvis du har et mindre U-formet køkken, kan du overveje at tilføje ekstra hylder eller lade gryder og pander hænge ned fra væggen eller loftet – det er både praktisk og elegant! 

Eventuelle hjørner eller lignende, som er vanskelige at udnytte, kan omdannes til miniskabsløsninger – og gerne helt op til loftet. Bare husk at købe en lille skammel, så du er sikker på at kunne nå overalt i dit køkken.

En køkkenø giver ikke kun ekstra bordplads til arbejde og hyggesnak, men kan også bruges til opbevaring af større køkkenting, som du ikke har brug for hele tiden, men gerne vil have inden for praktisk rækkevidde.