Bordplader i massivtræ

Hvis du vil give dit skandinaviske køkken et lækkert og økologisk look, kan du vælge en bordplade i hårdttræ. Med lidt olie og en blid hånd er en bordplade i hårdttræ det smukke, naturlige midtpunkt i dit nye køkken - i mange år. Aske, eg eller bøg? Vi har dem alle, så du kan få en bordplade, der både komplimenterer og fuldender dit køkken - uanset om du er mest til et moderne eller et klassisk køkken.

Et organisk og levende produkt

En bordplade i massivtræ er et levende og organisk produkt – du vil derfor opleve, at træet kan udvide og rykke sig en smule. Det er en del af charmen ved et naturligt og organisk bord. Med tiden vil du f.eks. også se, at din træbordplade bliver mørkere og mere ensfarvet.

I modsætning til andre organiske bordplader kan du nemt selv vedligeholde en bordplade i træ. Er der kommet ridser i overfladen, kan det fikses med en hurtig tur med båndsliberen, før du igen har en bordplade, som er helt fri for ridser.

Rengøring af din træbordplade

Indrømmet – bordplader i træ kan kræve mere opmærksomhed end andre bordplader. Oftest kan du dog nøjes med en let oliering af træet et par gange om året. Benyt gerne en linolie, som trækker dybt ned i træets struktur og beskytter bordpladen mod skidt og snavs.

Det at du giver din træbordplade olie sikrer, at den holder sig robust og modstandsdygtig over for pletter og snavs fra den daglige madlavning. Derfor er det en rigtig god ide, at du jævnligt behandler din bordplade med en god olie. Du bør give din træbordplade olie 1-2 gange om året – så får du også en bordplade, som holder sig pæn i mange år frem.

Olien kan også give din bordplade en mørkere eller lysere glød, ligesom du kan fremhæve bordpladens årestruktur og dermed fremhæve det helt unikke ved netop dit køkken.