Fire tips til at tænke bæredygtighed ind i din dagligdag i køkkenet

Det er de små ting, vi gør i det daglige, som virkelig tæller. Vi har talt med forskellige eksperter og samlet de bedste råd om, hvordan du kan tænke bæredygtighed ind i dagligdagen i køkkenet.

Det er de små valg, vi træffer i det daglige, som virkelig tæller. Vi skal blot være bevidste om dem og gøre dem til en del af vores daglige rutiner. Nogle valg er nemme, mens andre er en smule vanskeligere eller endda en smule overraskende. Læs mere i det følgende.

1. Brug vedvarende energi

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at mindske dit CO2-aftryk i din dagligdag, er at sikre, at al den el, du bruger i køkkenet, kommer fra vedvarende kilder. Kontakt dit energiselskab, og bed om en grønnere løsning allerede i dag. Det kan reducere dit CO2-aftryk med op til 60 %!

KVIK TIP

Vi skiftede til 100 % vedvarende energi på vores fabrik og hovedkontor i 2018, og det har gjort en mærkbar forskel for vores udledning. 

2. Sortér dit affald

De fleste områder har affaldssortering, hvor du sorterer affaldet i organisk og ikke-organisk affald, metal, glas, plast og papir. Sørg for at følge reglerne for affaldssortering i dit område, og gør dit bedste for hele tiden at sortere alt. Hver eneste lille smule hjælper.

KVIK TIP

Vi har gjort det nemt for dig at sortere dit affald med vores fantastiske affaldssorteringsløsninger.

3. Minimer madspild

Køb kun det, du skal bruge, og sørg for at bruge det hele. Sværere er det ikke. Vi har et gennemsnitligt årligt madspild på 173 kg mad pr. person! Planlæg dine måltider, så du kun køber det ind, du skal bruge. Brug fryseren, og vær kreativ med dine eventuelle rester. Hver eneste lille smule hjælper.

KVIK TIP

Se vores hvidevarer, som holder maden frisk i længere tid og gør det nemt at opvarme rester.

4. Brug din opvaskemaskine

Tro det eller ej, men din opvaskemaskine bruger faktisk mindre vand end opvask i hånden. Du skal blot sørge for, at den er fuld, når den startes, og huske at bruge den energibesparende Eco-funktion.

KVIK TIP

Vi tilbyder et stort udvalg af effektive, energibesparende opvaskemaskiner fra kendte brands til overraskende lave priser. Og med fronter, som matcher vores design og passer perfekt ind i dit køkken.

Vil du vide mere?

— Tal med vores eksperter

– og find den mest bæredygtige løsning til dit projekt.

— Læs mere om vores bæredygtighedsmission

– læs om alt det, vi har gjort og planlægger at gøre.