Bæredygtighed

— Tre tips værd at huske på, når du køber et køkken

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

61.906,-

Nogle beslutninger vedrørende dit nye køkken har større indvirkning på miljøet end andre. Som en del af vores bæredygtighedsrejse har vi gennemført en komplet livscyklusundersøgelse om vores køkkener. Vi har på baggrund af undersøgelsen fundet frem til tre vigtige ting, som du kan overveje for at mindske dit aftryk når du skal købe et nyt køkken.

Vi vil alle sammen gerne gøre, hvad vi kan for at mindske vores klimaftryk. Det er helt sikkert en af vores vigtigste prioriteter. Som en del af vores rejse vil vi gøre det nemmere for dig som kunde at tænke bæredygtighed ind i dit køkken.

Et køkken er en langsigtet investering og et langtidsholdbart produkt, så det er et godt sted at gøre en indsats for at træffe mere indflydelsesrige beslutninger. Er køkkenet i sidste ende ikke det rum, hvor vi bruger mest af vores tid? 

Vi har lavet en livscyklusundersøgelse, hvor vi bl.a. har beregnet et køkkens påvirkning på miljøet over en levetid på 15 år. Vi har lært, at du kan træffe få relativt nemme beslutninger, som kan have en stor effekt.

1. Vælg energibesparende hvidevarer

Valg af hvidevarer med den bedste energimærkning kan give dig store CO2-besparelser i køkkenets levetid.

KVIK TIP

Vidste du, at Kvik tilbyder en stort udvalg af effektive, energibesparende hvidevarer fra kendte brands til overraskende lave priser?

2. Vælg træ

Du kan gøre en mærkbar forskel blot ved at vælge den rigtige bordplade. Laminat eller massivt træ er de mest bæredygtige valg. CO2-aftrykket pr. m2 for laminatbordplader er 6,5 gange mindre end for kompositbordplader.*

KVIK TIP

Vi har over 30 forskellige bordplader i laminat eller massivt træ, som alle er fremstillet af certificeret træ, herunder en bordplade i 2 cm massiv eg med en Cradle to Cradle-certificeret behandling. Cradle to Cradle er et globalt anerkendt mål for sikrere og mere bæredygtige produkter fremstillet til den cirkulære økonomi.

Se vores bordplader

3. Vælg genbrugsmaterialer

Vælg et køkken, der er fremstillet med så meget genbrugsmateriale som muligt, for at reducere CO2-aftrykket. Genbrugsmaterialer kan være indvendige spånplader eller MDF-plader eller fronter med genanvendt PET-plast på ydersiden.

KVIK TIP

Vidste du, at vi hele tiden finder på nye innovative måder at bruge genbrugsmaterialer på? Alle vores folierede fronter er eksempelvis fremstillet af genanvendt PET-plast fra plastflasker. Til fremstillingen af hver front på 60 cm anvendes minimum 12 genanvendte flasker i PET-plast. Vi har også investeret i et forbrændingsanlæg, som omdanner vores træaffald til varme – hvilket har reduceret vores CO2-aftryk betydeligt.

Vil du vide mere?

— Tal med vores eksperter

-– og find den bedste bæredygtige løsning til dit projekt.

— Læs mere om vores bæredygtighedsmål

-– læs om alt det, vi har nået, og om vores planer og ambitioner for den nærmeste fremtid.