Er et gør det selv-køkken noget for mig?

Alt, hvad du behøver at vide om at montere dit køkken selv

Gør det selv, byg selv, medbygget køkken, hobbyarbejde, hjemmebyggeri – der er så mange ord, der beskriver gør det selv-projekter, og lige så mange grunde til at gøre det selv. Men den mest oplagte grund til at vælge et gør det selv-projekt er — rabatten.

I gennemsnit

kan du spare 15 % på et køkken,

hvis du vælger at gøre det helt selv

But there are many other things to consider other than just the money you can save – and we want to be sure you make an informed decision when you choose to DIY. So, let's talk about how much you can save, why you should choose DIY and when you maybe shouldn't.

Hvis du mener det alvorligt med gør det selv-projektet, så mener vi det også alvorligt med gør det selv-rabatten

Det er ret simpelt – din projektpris består af to hoveddele:

  1. Hardwaren – (køkkenelementer og hårde hvidevarer)
  2. Softwaren – det er de rare mennesker, der leverer, samler og monterer det hele for dig i dit hjem. Gør det selv-rabatten, som du kan få, er prisen for deres tid og indsats. 

So how much IS that?

It would be unserious to name a specific figure since projects vary significantly in size and complexity. Statistically, the average DIY kitchen, bathroom or wardrobe project ends up with an approximate DIY discount of 15% if you fully install your project. We offer multiple DIY methods, and you can choose the one that suits you best - you can read about them below.

Hvidt køkken med køkkenø og en bordplade af massivt træ

MANO hvid

92.505,-

Tre måder at bruge din gør det selv-rabat på

Det er helt OK bare at gøre det for pengene —

det er faktisk, hvad vores montører gør.

CIMA dark oak

73.832,-

— men du kan også gøre det for at få dine køkkendrømme til at gå i opfyldelse

Vælg gør det selv-løsningen, så der også er råd til en Quooker, et vinkøleskab eller en opgraderet bordplade. Det giver rigtig god mening at bruge hele dit budget på at få dit drømmekøkken, hvis du selv kan montere det.

— eller du kan videreføre din stil til dit bad eller din garderobe

Hvis du selv står for monteringen, betyder det måske, at du har mulighed for at videreføre din nye danske designstil til et andet rum, såsom dit badeværelse eller din entré.

Lad os tale, hvilke færdigheder et Kvik-gør det selv-projekt kræver

Som du sikkert ved, leverer vi altid dansk design af høj kvalitet skræddersyet til dine mål og med præcise detaljer.

Dansk design fokuserer på præcisionslinjer og perfektion. Hvis vi ikke førte det håndværk videre til monteringsprocessen, ville gør det selv-arbejdet sandsynligvis være nemmere. Alt ville kunne samles af hvem som helst ved hjælp af en unbrakonøgle, der kom med kassen. 

Men så ville der helt sikkert være fejl og mangler – "standardstørrelser", der bare ikke passer til dit rum, bordplader, der ikke er plane, og vakkelvorne skabe. Det kan dansk design ikke råde bod på.

Ingen unbrakonøgle. Ingen standardløsninger. Bare dansk design.

Det betyder, at vores instruktioner er i tråd med det håndværk, og det nødvendige værktøj er ikke en unbrakonøgle, der følger med pakken. Du skal selv have et godt sæt værktøjer, og du skal have færdighederne til at bruge dem på forsvarlig vis.

Se denne video for at få en idé om, hvad det kræver.

Skal du vælge at gøre det selv?

Det er selvfølgelig helt op til dig, om du vælger gør det selv-vejen.

Vores erfaring viser, at den succesfulde gør det selv-person er i stand til at gøre det lige så præcist som vores montører – den rare fyr i videoen ovenfor, men måske ikke lige så hurtigt som ham. Videoen giver en god indikation af, hvad det kræver. Montøren i videoen har gode værktøjer, men det er ikke specialværktøjer, og de ville kunne findes i hans private værktøjskasse. Han skruer skruerne lige i alle typer vægge og skærer runde og firkantede huller i skabe med stor præcision og i første forsøg, fordi han har erfaring med at læse instruktionsmanualer for tømrere. Han er en erfaren Kvik-montør, men han har ikke nødvendigvis en formel tømreruddannelse, og han er heller ikke elektriker, men han kan montere køkkenet, inklusive alle hårde hvidevarer. Og det kan du også, hvis du har værktøjerne, knowhow, lidt tålmodighed og modet til at gøre det. 

Hvem skal ikke vælge gør det selv-løsningen?

Faktisk kan vores køkkener (eller bade eller garderober) sagtens monteres af mænd og kvinder, unge og gamle. Men hvis du tror, at dit Kvik-gør det selv-projekt er lige så let at samle som en bogreol, du henter i en flad pakke på et stort lager, vil du blive ubehageligt overrasket. I det tilfælde anbefaler vi ikke at vælge gør det selv-løsningen.